Hlavní obsah

Interiér malého bytu v pánském stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architekti dostali za úkol navrhnout pro kamaráda kompletní interiér jeho nově budovaného bytu 1+kk s prostornou terasou v novostavbě domu v Havlíčkově Brodě, který stavěl developer.

Foto: Jiří Ernest a časopis Bydlení mezi panely

V hlavním obytném prostoru dominuje vestavná kuchyňská linka.

Článek

Byt se nachází ve třetím nadzemním podlaží a jeho největší předností je bezesporu jeho prostorná terasa s výhledem na okolí.

Dispozičně obsahuje vstupní chodbu, koupelnu, komoru a hlavní obytný prostor s výstupem na terasu. Architekti chtěli místo v bytě využít na maximum. Mezi hlavní požadavky patřil dostatečný úložný prostor, kuchyňský ostrůvek s barem a barovým posezením a tmavé odstíny moderního nábytku.

Nábytek tedy navrhli v kombinaci černé barvy a dubového dřeva. V podobném dekoru vybrali i dlažbu do celého bytu. Chtěli udržet jednotný styl v celém bytě. Měli štěstí, že se i klientovi líbila minimalistická řešení, která preferují a mají rádi i sami architekti.

V hlavním obytném prostoru je dominantou vestavná kuchyňská linka. Ta je doplněna ostrůvkem, který navazuje na bar, který je dokompletován dvěma barovými židlemi.

Dominantou kuchyně jsou nasvětlené niky kuchyňské linky a barového sezení, díky kterým si klient může vytvořit příjemnou večerní atmosféru. Spotřebiče jsou navrženy jako vestavěné, aby nenarušovaly vzhled moderní a čisté kuchyňské linky. Obývací část je doplněna jednoduchou černou skříňkou na televizi. Stěna za ní je obložena stejnou dlažbou, která je použita na podlaze.

Foto: Jiří Ernest a časopis Bydlení mezi panely

Byt se skládá ze vstupní chodby, koupelny, komory a obytného prostoru s výstupem na terasu.

„Do chodby jsme navrhli vestavěnou skříň na míru. Z delší strany má úložný prostor, z kratší strany jsme navrhli zrcadlo s prostorem pro sezení a uložení bot. Ze strany směrem ke koupelně jsme navrhli niku na uložení věcí, které chce mít klient na očích. Potřebovali jsme využít každý centimetr, protože v dnešní době úložného místa není zkrátka nikdy dost a chodby v nových bytech zkrátka nebývají velké,” vysvětluje architekt Roman Kučírek z ateliéru 3K Architects.

Koupelna byla oříšek

„Koupelnu jsme s klientem ladili dlouho. Nakonec jsme zvolili ke keramické dlažbě ve světlém odstínu dřeva šedý obdélníkový obklad. Nakreslili jsme spárořezy pro obkladače, které jsme si spolu s klientem odsouhlasili. Pečlivě jsme řešili i detaily týkající se sprchového koutu, kde bylo hlavním požadavkem klienta co nejméně skleněných prvků.

Nakonec jsme navrhli odtokový žlábek v podlaze a eliminovali jsme tak sprchovou vaničku. Sprchový kout jsme pak doplnili skleněnými dveřmi a fixními částmi. Údržba je tak poměrně jednoduchá,” doplňuje kolegu architekt Jan Komárek.

Moderní koupelna nezná kompromisy

Tipy a trendy

Kromě návrhu kuchyňské linky, vestavné skříně na chodbu a obkladů s dlažbou architekti vybírali všechny ostatní věci. Od zařizovacích předmětů, zrcadla a skříňky pod umyvadlo do koupelny, přes spotřebiče do kuchyně až po vnitřní dveře, svítidla a solitérní nábytek. Zkrátka vše, co je nutné pro kompletní zařízení bytu.

Domluva na detailech

„Celá kuchyň a vestavná skříň v chodbě jsou navrženy na míru a vyrobeny podle našich plánů od truhlářů, kteří provedli pečlivou řemeslnou práci a domluva na detailech s nimi byla vždy přínosná. Řešeno je i stínění oken. Směrem na terasu je zajištěno venkovními žaluziemi v antracitové barvě, které byly součástí dodávky developera. Pásové okno do obýváku je pak stíněno vnitřní roletou, kterou jsme společně s klientem vybrali, včetně konkrétní látky na roletu.

Po mnoha hodinách naší práce a schůzek s klientem a developerem jsme navrhli přesně to, v čem se klient cítí dobře. Interiér bytu v pánském stylu,” uzavírají architekti.

Technické údaje – novostavba zděného domu

Lokalita: Havlíčkův Brod

Byt 1+kk s lodžií

Architekti interiéru: 3K Architects s. r. o. – Roman Kučírek a Jan Komárek

Rok realizace: 2020

Reklama

Související témata:

Související články

Byt jako stvořený pro mladou rodinu

Byt pro mladou rodinu na pražském Žižkově navrhl a realizoval tým ateliéru archicraft. Byl pro ni jako stvořený. Umístění v posledním patře a východní...

Výběr článků

Načítám