Hlavní obsah

Dům uvnitř kopce chrání před nepřízní počasí a šetří náklady

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlet se dá nejen na kopci, ale i v něm. Dokazuje to i atypická stavba, která vznikla na Floridě. Majitel Paul Queen si tam nechal postavit dům v travnaté homoli.

Foto: Profimedia.cz

Dům v podzemí je velmi originální.

Článek

Netradiční dům není úplně v podzemí. Je obklopen a izolován masivním valem zeminy. Národní stavitelé říkají, že kvůli obavám z účtů a přírodních katastrof, zájem o „zavrtání se" do země roste.

Najít vhodné místo pro domy v podzemí ale není hračka. Musíte vybrat příhodný kopec, do kterého se dá dům zabudovat. Další podmínkou je také vhodný druh půdy a výskyt podzemní vody.

Foto: Profimedia.cz

Dům v podzemí a jeho majitel Paul Queen

Přes všechny problémy, které by mohl podzemní dům kvůli stavbě mít, má ale i své kvality.

Queen o svém obydlí například řekl, že nikdy neměl problém s vlhkostí. Zdi domu mají v sobě 10 cm železo-betonu, další vrstva je z asfaltu a následuje vrstva gumy. Dům je tedy perfektně izolovaný.

S troškou důvtipu a originality si můžete vytvořit nejútulnější místo k bydlení vůbec. Jde jen o dobrou představivost a chuť do nápadů. Dům v podzemí zaručí klid a pobyt v přírodě zároveň.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám