Hlavní obsah

Bydlení v obřím dinosauřím vejci skýtá naprosté soukromí

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by se kolem pole prošel pravěký ještěr a cestou snesl obrovské bílé vejce, tak vypadá návrh moderní buňky od belgické architektonické firmy dmvA. Ta navrhla blob VB3, který na dvaceti metrech čtverečných nabízí koupelnu, kuchyň i společenskou místnost. Sloužit může jako moderní zahradní domek, snadno přepravitelná kancelář nebo pokoj pro hosty.

Článek

Hlavním heslem návrhu je slovo „svoboda“. Designérům se podařilo vytvořit prostor nabízející dokonalé soukromí. Rozčílila vás manželka? Na gauči v obýváku vaše trucování nevyzní z daleka tolik stylově, jako když se nastěhujete se do svého plně vybaveného pokojíku. Dokonce si můžete pozvat hosty.

A co teprve děti a jejich kamarádi, kteří se tak rádi stěhují do vašeho domu, aby se věnovali činnostem jako je řev, jekot a ryk? Šoupněte je do vejce a máte vytoužený klid i možnost neustálého dohledu.

Kompletní servis

Design je jednoduchý a praktický, plocha hlavního pokoje je orámována čtvercovými otvory, které slouží jako úložné prostory i místo pro spánek, jednoduchá kuchyňka umožňuje základní vaření a samozřejmostí je i minikoupelna se sprchovým koutem a toaletou. Špičku vejce je možné otevřít a vytvořit tak jakousi verandu, stačí přistavit zahradní nábytek a jste na čerstvém vzduchu a přitom pod střechou.

Struktura skořápky je vyrobena převážně z polyesteru, velikost odpovídá velkému karavanu a není problém stavbu přesunovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám