Hlavní obsah

Značka Lagonda znovu ožije. A tentokrát bude elektrická

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagonda není jen jméno jednoho modelu značky Aston Martin, ale dokonce celé značky, která byla založena v roce 1897 a pod křídla Aston Martinu přešla po válce. Teď se ukazuje, že znovu ožije, a bude to dost elektrizující návrat.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Lagonda – legenda z historie značky

Článek

Lagonda jako samostatná značka nebyla na tomto světě už pěkných pár desítek let. Několikrát jsme se s tímhle jménem setkali jako s luxusním modelem sedanu značky Aston Martin, která chtěla tím označením zdůraznit exkluzivitu čtyřdveřového provedení v záplavě velkých tradičních kupé GT.

Na autosalonu v Ženevě představitelé značky Aston Martin uvedli, že značka Lagonda ožije, a to v roce 2023. Bude vyrábět elektrická luxusní auta. Jenže podle časopisu AutoExpress nemluvili tak úplně pravdu. Skutečně půjde o elektrické vozy, skutečně budou opravdu luxusní, ale start by měl být i o dva roky dříve. A tím prvním autem nebude sedan, ale SUV.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Lagonda Vision Concept - 2018

Andy Palmer, generální ředitel společnosti, pro časopis řekl: „Pokud je to Aston Martin, tak má s největší pravděpodobností spalovací motor v konfiguraci do V. Může nebo nemusí mít hybrid. Pokud jde o lagondu, je to stoprocentně elektrické auto.“

Lagonda by se prodávala v USA v samostatné dealerské síti, v Evropě pak v síti Aston Martinu. Nové auto také prý bude mít autonomní systém řízení, a to už úrovně 4, tedy bez nutnosti zásahu do řízení cestující osobou. Problematický dojezd elektromobilů tu má být smazán. Kapacita akumulátorů by měla nabídnout jízdní dosah někde kolem 650 km.

Reklama

Výběr článků

Načítám