Hlavní obsah

Ženevský autosalon se v příštím roce vrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři jednoho z největších autosalonů na světě ve švýcarské Ženevě potvrdili, že se oblíbená motoristická akce vrátí v roce 2023. Konat se má v tradičním únorovém datu po třech letech odmlky.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Hispano Suiza Carmen na ženevském autosalonu 2019.

Článek

Akce, na kterou každoročně mířily největší světové automobilky, mimo jiné i proto, že se konala v obchodním centru Evropy, švýcarské Ženevě. Takový byl tamní autosalon, než jeho tradici porušil koronavirus. Zrušit se kvůli němu musely ročníky 2020, 2021 i 2022.

Organizátoři akce nyní potvrdili, že se další autosalon uskuteční v příštím roce, a to v tradičním datu od 14. do 19. února. Oficiálně zatím nebyl potvrzen žádný program, ale očekává se, že dva dny budou určeny médiím a další pak veřejnosti.

Největší evropský autosalon zrušen potřetí za sebou

Autosalon Ženeva

Když na přelomu roku 2019 a 2020 koronavirus přišel do Evropy a vše převrátil vzhůru nohama, organizátoři do poslední chvíle věřili, že se akce uskuteční. Jen pár dní před zahájením ji ale museli definitivně zrušit a řadě automobilek tak nadělali obrovské starosti. Prakticky všichni už měli investované peníze do velkolepých show a představení, které se nakonec musely v drtivé většině uskutečnit online.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám