Hlavní obsah

Výrobce elektromobilů Rivian svolává ke kontrole téměř všechny vozy, které vyrobil

Americký výrobce elektromobilů Rivian svolává ke kontrole téměř všechna svá vozidla kvůli možnému uvolnění upevňovacího prvku, které by mohlo ovlivnit řízení. Kontrola se týká přibližně 13 000 vozidel. Rivian zatím vyrobil celkem 14 317 vozů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Rivian

Rivian R1T

Článek

Rivian podle prohlášení odhalil možné nedostatečné utažení jednoho z upevňovacích prvků, což by mohlo způsobit, že řidič ztratí kontrolu nad řízením. Automobilka obdržela sedm zpráv o incidentech, které mohly být způsobené tímto problémem. V souvislosti se závadou nebyla hlášena žádná zranění.

Rivian už v květnu svolal do servisů v USA zhruba 500 svých elektrických pick-upů R1T kvůli airbagům.

Prvním sériově vyráběným elektrickým pick-upem je Rivian R1T

AutoMoto

Společnost Rivian byla založena v roce 2009. Snaží se využít rostoucího zájmu spotřebitelů a investorů o elektromobily. Patří do řady firem, které se snaží snížit podíl na trhu společnosti Tesla.

Do portfolia automobilky zatím patří krom prvního sériově vyráběného elektrického pick-upu i odvozené SUV R1S.

Mercedes-Benz a Rivian plánují podnik na výrobu elektrických dodávek v EU

AutoMoto

Loni vstoupila na burzu a její tržní hodnota rychle překonala automobilky Ford a General Motors a stala se druhou nejhodnotnější americkou automobilkou za společností Tesla. To už ale neplatí, protože akcie Rivianu se letos propadly o 67 procent.

Minulý měsíc Rivian oznámil, že spolupracuje s automobilkou Mercedes-Benz na výstavbě továrny v Evropě. Měly by se zde vyrábět elektrické dodávky pro obě společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám