Hlavní obsah

Výroba VW California 6.1 se chýlí ke konci, nástupce přijde na trh ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární obytný vůz Volkswagen California 6.1 se již letos dočká nástupce. Zájemci o současnou generaci tak mají poslední týdny na objednání nového modelu z výroby.

Foto: Volkswagen

VW California 6.1

Článek

Volkswagen California 6.1 patří dlouhodobě mezi nejpopulárnější modely v segmentu obytných vozů, na trhu je však již od roku 2019, kdy nahradil původní model California T6. V letošním roce se tak model dočká nástupce, který vznikne na platformě modelu VW Multivan.

Pro zájemce o stávající generaci to znamená, že mají posledních několik týdnů na objednání nového vozu z výroby, jak upozornilo české zastoupení značky Volkswagen Užitkové vozy. Poté budou k dispozici už jen vozy ze skladových zásob.

„Fanoušci kempování na čtyřech kolech mají poslední příležitost objednat si legendární Californii 6.1 s výbavou přesně podle svých představ přímo z výroby,“ uvedla Mirka Cimrová, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy.

Automobilka připravila jako rozloučení s modelem speciální akci, kdy zákazníkům nabízí zvýhodnění až 400 000 Kč (v závislosti na variantě). Základní model California Beach ale stále začíná od ceny 1 574 361 Kč, zatímco vybavenější verze Ocean přijde minimálně na 2 162 086 Kč (včetně DPH).

Nově objednané vozy by měly být dostupné během tří měsíců. Předprodej nástupce modelu California 6.1, který bude postaven na technickém základu modelu VW Multivan, by měl být zahájen ve druhé polovině roku, na trh by měl nový model oficiálně vstoupit v závěru roku.

Volkswagen představil obytnou californii nové generace

AutoMoto

Test Volkswagenu Grand California: Cestovatelská svoboda má jen pár much

Testy

Reklama

Výběr článků

Načítám