Hlavní obsah

Vrchol opulence? Bentley Batur nabídne zlatý doplněk z 3D tiskárny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley, které v následujícím roce vyrobí 18 exemplářů speciálního modelu Batur, nabídne v jednom z nejexkluzivnějších vozů své historie i zajímavý doplněk. Do auta bude možné umístit kus 3D vytištěného zlata.

Foto: Bentley

Zlatý ovladač v Bentley Batur.

Článek

Luxusní kupé Bentley Batur má mnoho zajímavých prvků. Jedním z nejneobvyklejších je ovšem rozhodně fakt, že si zákazník může do vozu poručit nainstalovat až 7,408 unce (210 gramů) osmnáctikarátového zlata, vytištěného na 3D tiskárně. Automobilka věří, že se jedná o první použití takovéto technologie v historii automobilového průmyslu.

Foto: Bentley

Bentley Batur

Nejvýraznějším místem, kde se může zlato objevit, je volič Charisma Dial, který se nachází okolo tlačítka Start/Stop, a řidič jím volí jízdní režimy. Ušlechtilý kov se může mimo jiné objevit také na ovladačích ventilačních dorazů nebo na popisku na volantu.

Bentley zlato na výrobu ve 3D tiskárně získává z recyklovaných šperků, které následně projdou procesem broušení, a vytvoří se z nich jemný prášek. Ten následně putuje do laserové tavicí tiskárny a každý vyrobený kus ještě klenotník vyleští. Vše probíhá v továrně v Crewe.

Foto: Bentley

Bentley Batur

Bentley Batur, které ozdobu ponese, je obří kupé se šestilitrovým dvanáctiválcovým motorem, který nabídne 730 koní výkonu a 1000 Nm točivého momentu. Všech osmnáct kusů už je zarezervovaných a podle Bentley poputují do celého světa.

Batur je nejvýkonnější bentley v historii. Přiváží nový styl, ale s tradiční technikou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám