Hlavní obsah

Vrátí se BMW k malému shooting brake? Takto by podle designéra mohlo vypadat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste-li fanoušky karoserií shooting brake, jistě si pamatujete BMW Z3 Coupé. Po něm už na základě modelu Z4 nikdy nic podobného nevzniklo - a podle designéra Raina Priska je na čase to změnit.

Foto: BMW 2x

Designér Rain Prisk staví na novém BMW Z4 (na snímku).

Článek

Z3 Coupé bylo ve své době designově dost kontroverzní, takže si ho koupilo málo lidí. A dnes je díky tomu o to více ceněné, zejména v ostré verzi M Coupé. Nástupce modelu Z3, označený Z4, už kupé verzi nedostal.

Podle designéra Raina Priska je na čase fakt, že Z4 existuje jen jako roadster, změnit. Jak by nová Z4 s karoserií shooting brake mohla vypadat, ukazuje na ilustraci, kterou zveřejnil na Facebooku.

Asi nemusíme zdůrazňovat, že tato ilustrace vypadá mnohem lépe než ve své době Z3 Coupé. Je protáhlá a nízká, což je opakem historické předlohy - její záď působila vysoká a nepatřičná. Přezdívalo se jí „klauní bota”.

Foto: BMW

BMW Z3 Coupé

Ovšem Prisk není nijak spojen s automobilkou BMW a šance, že se něco takového bude vyrábět, je velmi malá. Tím spíš, že dnes většina zákazníků kupuje crossovery a SUV, nikoliv roadstery či malá kupé.

Reklama

Výběr článků

Načítám