Hlavní obsah

Volvo představilo nový elektromobil. C40 má elegantní záď a 400 koní

Novinky, Daniel Havlina

Volvo dál rozšiřuje nabídku svých elektromobilů, které mají už za deset let kompletně tvořit portfolio automobilky. V úterý společnost uvedla nový model C40 Recharge. Jedná se o crossover se dvěma motory, elegantní zádí a výkonem 408 koní.

Foto: Volvo

Volvo C40 Recharge

Článek

Model C40 designově vychází z modelu XC40, který je k dispozici se spalovacím, hybridním i elektrickým pohonem, podobnost mezi oběma auty je na první pohled patrná.

Elektromobil stojí na platformě CMA a nejvýraznějším rysem je bezesporu elegantně splývavá zadní část. Vůz je také o sedm centimetrů nižší než jeho stejně velký sourozenec.

Automobilový design se kvůli elektromobilům promění, věští evropský šéf Volva

AutoMoto

Elektrický pohon tvoří dva elektromotory, jeden pro přední, druhý pro zadní nápravu. Systémový výkon činí 408 koňských sil, točivý moment 660 Nm. Auto z 0 na 100 km/h zrychlí za 4,7 sekundy a jeho baterie má kapacitu 78 kWh, která vystačí na ujetí 420 kilometrů dle měření WLTP.

Auto se naplno nabije za 8 hodin z wallboxu, pomocí rychlonabíjení ovšem i za 40 minut do 80 % kapacity baterie.

Foto: Volvo

Volvo C40 Recharge

Volvo se v kabině snažilo jít cestou ekologie, proto například v nabídce chybí kožené prvky. Při vývoji technologií Švédi spolupracovali s Googlem, auta tak kompletně fungují na operačním systému Android.

Volvo chce do roku 2030 přestat nabízet spalovací motory

AutoMoto

Nový elektromobil se bude vyrábět v Belgii. Zákazníci si budou moci model C40 Recharge objednat pouze přes internet a Volvo ho prodá i s paketem „péče“, který zahrnuje servis, záruku nebo nehodovou a poruchovou asistenci. Ceny pak zatím oznámeny nebyly, stejně jako oficiální datum uvedení na trh.

Reklama

Související články

Volvo chystá ještě menší elektrické SUV

Švédská automobilka Volvo podobně jako konkurenti začala postupně elektrifikovat svoji nabídku vozidel. Nedávno se začal vyrábět elektrický kompaktní crossover...

Výběr článků

Načítám