Hlavní obsah

Volvo i Ford zlevňují své modely na českém trhu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejenom tuzemská Škoda Auto se rozhodla pro masivnější zlevňování svých automobilů na českém trhu. Pokud pomineme akční nabídky, které nabízí téměř každý výrobce, větší zlevnění nyní nabízí i české zastoupení Fordu a Volva. Ušetřit můžete až čtvrt miliónu korun.

Článek

Ceny nových automobilů jsou v Česku v porovnání se zahraničím mnohem vyšší. Pokud si auto koupíte třeba v sousedním Německu, můžete ušetřit desítky tisíc korun. Importéři si tuto situaci naštěstí uvědomili - jak jsme vás již informovali, české zastoupení BMW a Audi přepočítává prodejní cenu podle aktuálního kurzu eura vůči koruně. Ostatní na to jdou jinou cestou a zlevňují u některých modelů docela masivně - Škodovka až o šedesát tisíc korun.

Aktuálně zlevňuje i Ford - u Fiesty lze počítat se slevou 74 000 korun, u podobně velkého Fusionu můžete ušetřit až 110 000 korun. Ford také připravil limitovanou edici Mondeo Titanium s motorem 2,0 TDCi (103 kW / 340 Nm) za cenu 676 990 korun, přičemž dříve tento model stál přes 800 tisíc korun.

:. Ford Mondeo české zastoupení nabízí v limitované edici Titanium.foto: NOVINKY/Jan Čech

České zastoupení švédské automobilky Volvo se rovněž pustilo do razantního zlevňování - nejvíce ušetříte u luxusního modelu S80 a to celý čtvrtmilión. Sportovně užitkové XC90 je zlevněné o 200 tisíc, u modelu XC70 je to 180 tisíc korun. Po třiceti tisících ušetříte u modelů S40, V50 a C30. O příjemných 180 tisíc je levnější kombík V70 a kabriolet C70.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford zvažuje prodej Volva

Americká automobilka Ford omezí výrobu ve švédské divizi Volvo, aby snížila její náklady i ztráty. Informoval o tom v úterý list Wall Street Journal. Dodal,...

Výběr článků

Načítám