Hlavní obsah

Volkswagen zahájil provoz první plně vlastněné továrny na baterie v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen zahájila provoz první plně vlastněné továrny na baterie v Číně. Oznámilo to v úterý vedení města Che-fej v provincii An-chuej na východě země, kde závod leží. Volkswagen tam do konce letošního roku zahájí i sériovou výrobu čistě elektrických modelů založených na platformě MEB, uvedla s odkazem na sdělení zastupitelstva agentura Reuters.

Foto: Volkswagen

Továrna Volkswagenu v Che-fej

Článek

Západní firmy v minulosti v Číně fungovaly zpravidla jen v rámci společných podniků s čínskými společnostmi. Celková investice do továrny na baterie, s jejímž provozem nyní Volkswagen začíná, činí 1,5 miliardy jüanů (4,7 miliardy Kč).

Volkswagen, jehož součástí je i Škoda Auto, se v Číně angažuje dlouhodobě. Čínská média s odvoláním na své zdroje v srpnu informovala, že Volkswagen jedná s čínským start-upem Zhejiang Leapmotor Technology o spolupráci na značce Volkswagen Jetta.

V červenci Volkswagen a čínská automobilka Xpeng oznámily partnerství za účelem společného vývoje elektrických vozidel na platformě Edward, kterou vyvinul Xpeng. Čínská automobilka ji použila jako základ pro svůj Model G9.

Reuters loni v prosinci s odkazem na rozhovor šéfa automobilky Škoda Klause Zellmera napsal, že Škoda Auto zvažuje odchod z čínského trhu a že se o tom rozhodne v letošním roce. Česká automobilka tehdy připustila diskuse o dalším směřování na čínském trhu.

Do papežova vozového parku míří elektrické volkswageny a škodovky

AutoMoto

Elektromobil pod půl milionu korun v druhé polovině desetiletí, plánuje Volkswagen

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám