Hlavní obsah

Volkswagen ukázal první detaily sportovní verze GTX pro model ID.7

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen potvrzuje přípravy rychlejší verze nového sedanu ID.7 pro zářijové uvedení na trh. Varianta GTX se zatím ukazuje v detailech.

Foto: Volkswagen

První pohled na Volkswagen ID.7 ve verzi GTX

Článek

Písmena GTX slouží k označení nejvýkonnějších verzí elektromobilů rodiny ID a navazují tak na označení spalovacích vozů GTI. Nepřekvapí, že taková kúra čeká i nový sedan ID.7.

Poté, co Volkswagen konečně uvedl konkurenta pro Teslu Model 3 v podobě ID.7 představeného na začátku tohoto roku, potvrdil, že letos v září představí verzi GTX, stane se tak na mnichovském autosalonu.

Automobilka se zatím dělí jen o fotografie detailů karoserie. O pohonu zatím slyšíme, že se nepřekvapivě spolehne na dva elektromotory tvořící pohon všech kol a vlastní software vyvinutý ve Wolfsburgu, který bude pro GTX specificky řídit hnací ústrojí, brzdění, řízení a podvozek dle jízdního režimu.

Design interiéru a exteriéru bude výrazně zdobit typické červené a černé zbarvení značky GTX. K vidění jsou specifické nárazníky, očekávat lze i jiný design kol, než má standardní verze.

Více se dozvíme pravděpodobně až v Mnichově. Úpravy ve znamení GTX má kromě crossoverů ID.4 a ID.5 získat i ID.3 po modernizaci, ale rovněž minivan ID. Buzz.

Volkswagen ID.7 naživo: Vzdušná kabina s úchvatnou prostorností

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám