Hlavní obsah

Volkswagen Transporter dodávkou roku 2004

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Transporter bodoval v anketě Van of the Year 2004. Porota složená z odborníků z osmnácti evropských zemí tak rozhodla a ohodnotila tento vůz 115 body ze 126 možných. Transporter nové generace tak získal další z mnoha ocenění během třinactileté kariéry.

Foto: saffronbeds.com
Článek

Podle předsedy komise, Pietera Wiemana, vůz suverénně zvítězil zejména díky svým moderním křivkám a vynikajícím jízdním vlastnostem. Z Wiemanových slov dále vyplývá, že lidé z Volkswagenu vědí, jak vyhovět přáním malých i velkých zákazníků, protožeTransportér v sobě spojuje prvky typické pro osobní vůz, i pro vůz sportovní.

Z šesti výkonných motorů je třeba vyzdvihnout hlavně dva pětiválce TDI. Tyto dávají výkony 96 kW a 128 kW a jsou propojeny šestistupňovou manuální převodovkou. Motory vynikají ekonomickou spotřebou, která je již 6 l na 100 km. O bezpečnou jízdu se starají zejména ABS, dále EDS (elektronická uzávěrka diferenciálu) a protiprokluzové zařízení ASR. Tříbodové pásy pro všechna sedadla spolu s airbagem řidiče jsou samozřejmostí. Nový

Volkswagen Transporter, vyráběný v německém Hannoveru a polské Poznani již letos bodoval v německé anketě Van of the Year 2003 a v anketě anglického magazínu What Van? Cenu Van of the Year 2004 převzal od Pietera Wiemana Bernd Wiedemann, mluvčí představenstva automobilky Volkswagen.

Související témata:

Výběr článků

Načítám