Hlavní obsah

Volkswagen přehodnocuje uvedení Porsche na burzu

ČTK, mb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení německého automobilového koncernu Volkswagen v pondělí projedná, zda má trvat na záměru uvést na podzim na burzu akcie společnosti Porsche, která vyrábí luxusní sportovní auta. Informovala o tom agentura Reuters. Porsche je součástí skupiny Volkswagen.

Foto: Porsche

Porsche Boxster 25 (ilustrační foto)

Článek

Koncern Volkswagen dosud předpokládal, že akcie Porsche by mohl na burzu uvést koncem září nebo začátkem října. Během pondělí situaci přehodnocuje.

Zároveň rozhodne, zda Volkswagen schválí prodej 25 % plus jedné kmenové akcie společnosti Porsche AG (automobilka, která vyrábí sportovní auta; celým názvem Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG) firmě Porsche SE (holdingová a investiční společnost; celým názvem Porsche Automobil Holding SE).

Vodíkový osmiválec Porsche má mít výfukové plyny čisté jako okolní vzduch

AutoMoto

Tak s tím počítá i rámcová smlouva, na které se obě strany dohodly v únoru. Hotovo ale není. „Konečné rozhodnutí zatím nebylo učiněno,“ uvedl Volkswagen.

V samostatném oznámení společnost Porsche SE potvrdila konání pondělní schůzky. Porsche SE vlastní 31,4 % akcií Volkswagenu a drží 53,3 % hlasovacích práv skupiny. Firma také uvedla, že je v pokročilé fázi jednání s Volkswagenem ohledně struktury smlouvy o nákupu akcií.

Speciální porsche připomíná 50. výročí legendární Carrery RS

AutoMoto

I když vedení firem Volkswagen a Porsche SE dosáhnou v pondělí přijatelného výsledku ohledně uvedení akcií Porsche AG na burzu, bude ještě záležet na tom, zda bude situace na finančních trzích pro takový krok příznivá. V posledních týdnech jsou trhy dost rozkolísané. Část investorů načasování vstupu na burzu zpochybňuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám