Hlavní obsah

Volkswagen představí Scirocco R - zbraň proti Focusu RS

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend, souběžně se startem 24hodinovky na Nürburgringu, představí Volkswagen nové Scirocco R. Písmeno R označuje nejostřejší verzi, která dostala motor z Audi S3 a nabídne 265 koní. To je sice méně než kolik má Focus RS, ale i tak bude s „erkem“ jistě zajímavé svezení.

Článek

Rok po uvedení třetí generace Scirocca představí Volkswagen nejsilnější sériové Scirocco. Jeho turbodmychadlem přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI se může pochlubit výkonem 195 kW (265 k) a 350 Nm točivého momentu. Zrychlení ani maximální rychlost VW zatím neuvedl, dá se očekávat 0-100 km/h za 5,5 vteřiny a maximální rychlost 250 km/h.

Design Scirocca R částečně vychází ze závodního Scirocco GT24: vpředu si na první pohled všimnete zvětšených otvorů pro sání vzduchu v předním nárazníku. Ty slouží k chlazení motoru a brzd. Nechybí integrovaný spoiler a bi-xenonové světlomety.

V zadní časti je vidět střešní spoiler, černý difuzor a chromované koncovky výfuků. Bočnímu profilu Scirocca R dominují masivní prahy a 18palcová kola z lehkých slitin. Pro lepší jízdní vlastnosti nebude chybět elektronický diferenciál XDS, známý už například z Golfu GTI.

Reklama

Výběr článků

Načítám