Hlavní obsah

Volkswagen Polo prošel v Brazílii netradiční tovární úpravou. Verze Robust je určena pro farmáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S automobily určenými pro zemědělce si nejčastěji spojíme terénní pick-upy, ale brazilské zastoupení Volkswagenu pro tyto účely připravilo i speciální verzi malého hatchbacku Polo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Polo Robust

Článek

Nová varianta s názvem Polo Robust byla navržena speciálně pro farmáře. Brazilské zastoupení tvrdí, že nový derivát byl „vyvinut a testován s ohledem na zákazníky v zemědělském segmentu“.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Polo Robust

Vzhledem k tomu, že musí zdolávat drsnější silnice, má vůz vyšší světlou výšku a upravený podvozek. Nechybí také odolnější potah sedadel, nejjednodušší typ čalounění, který se lépe čistí po náročném dni práce na farmě. Navíc zákazníci získají také gumové koberečky, a dokonce i tažné zařízení.

Majitelé však nebudou moci táhnout těžké náklady, protože k pohonu slouží atmosféricky plněný litrový zážehový motor. Poskytuje výkon 84 koní a 101 newtonmetrů točivého momentu směrovaného na přední kola přes pětistupňovou manuální převodovku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Polo Robust, Amok a Saveiro

Zvednutý hatchback je ve farmářské nabídce spolu se dvěma jihoamerickými pick-upy značky, modely Saveiro a Amarok. Poslední jmenovaný stále ve své první generaci, kde VW pokračuje v prodeji původního modelu, který si sám vyvinul. Model druhé generace, který byl uveden na evropský trh v loňském roce, vychází z Fordu Ranger.

Za volantem nového Volkswagenu Passat: Tradiční recept

Testy

Test Volkswagenu Polo GTI: Kapesní raketa na každý den

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám