Hlavní obsah

Volkswagen má další SUV pro Čínu. Tavendor stojí na platformě MQB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen v Číně odhalil další nový model, kterým rozšiřuje už tak širokou nabídku svých SUV v regionu. Tavendor, který pro VW lokálně vyrábí závod FAW-VW, nabídne rozměry středního až velkého SUV a stát bude na platformě MQB Evo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tavendor

Článek

Moderní vzhled a celá řada technologií pod kapotou. Tak Volkswagen prezentuje své nové čínské SUV Tavendor, jehož vzhled unikl už před několika měsíci, ale oficiálně byl představen v uplynulých dnech. Jedná se o velké SUV s designem kombinujícím spalovací Volkswageny a řadu ID.

Volkswagen bude v Norsku prodávat jen elektromobily. Už od roku 2024

AutoMoto

Rozměrově odpovídá Tavendor americkému SUV Volkswagen Atlas, protože základní platforma MQB Evo je prodloužená. Rozvor je stejný jako u čínské vlajkové lodi Volkswagen Talagon a vůz je dokonce delší než evropský Touareg. Přesně je dlouhý 4936 mm, široký 2015 mm a 1756 mm vysoký. Rozvor náprav je 2980 mm. Novinka je zkrátka poměrně velkým SUV, což je v Číně žádaným aspektem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tavendor

Uvnitř vozu se nachází charakteristický Volkswagen interiér, kterému vévodí standardní displej infotainmentu o rozměrech 12 palců a digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 10,2 palce. Uprostřed je vysoko umístěný středový panel s úložným prostorem ve spodní části a v kabině nechybí ani panoramatické střešní okno a světlé čalounění.

Chci, aby byl Volkswagen znovu oblíbenou značkou, říká nový šéf automobilky

AutoMoto

Stejně jako většina modelů VW v Číně bude i Tavendor vybavený neelektrifikovaným motorem 2,0 TSI s výkonem 186 koňských sil nebo ve výkonnější variantě s 220 koňmi. Motor bude výhradně připojen na převodovku DSG a k dispozici bude pohon předních kol i čtyřkolka 4Motion. Ceny Volkswagen uvede až těsně před zahájením prodeje přibližně ke konci letošního roku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tavendor

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám