Hlavní obsah

Volkswagen kvůli povodním ve Slovinsku čeká výpadky ve výrobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé továrny německé automobilky Volkswagen postihnou výpadky ve výrobě, záplavy ve Slovinsku totiž narušily dodavatelský řetězec. Agentuře Reuters to řekl mluvčí podniku. Německý automobilový koncern Volkswagen je největším výrobcem aut v Evropě. Kromě hlavní značky VW zahrnuje také řadu dalších značek, jeho součástí je i česká Škoda Auto.

Foto: Reuters

Záplavy ve Slovinsku

Článek

Záplavy podle mluvčího zasáhly dodavatele součástek pro motory. „V závodě se pracuje na plném obnovení produkce. Skupina Volkswagen podporuje práce na likvidaci škod prostřednictvím specializovaného personálu,“ uvedl mluvčí.

Podle mluvčího se zatím daří součástky zajišťovat prostřednictvím globálního dodavatelského řetězce. „V průběhu září lze ale očekávat, že nebude možné adekvátně zásobovat všechny továrny na výrobu komponentů a vozidel,“ uvedl mluvčí.

Agentura DPA informovala, že problém se týká spalovacích motorů a závodů značek pro masový trh. Továrna Volkswagenu v portugalském městě Palmela už tento týden oznámila, že bude muset v září kvůli chybějícím součástkám ze Slovinska na několik týdnů přerušit výrobu.

Volkswagen představil nový passat, bratra chystaného superbu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám