Hlavní obsah

VIDEO: Tata chce svoje superlevné auto příští rok prodávat v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indická automobilka Tata plánuje v roce 2010 nebo 2011 prodávat v Evropě inovovanou verzi svého levného automobilu Nano pod označením Europa. Vůz by měl plnit evropské emisní i bezpečnostní standardy. Na ženevském autosalonu to v úterý uvedl předseda představenstva automobilky Ratan Tata.

Nejlevnější auto světa příští rok v EvropěVideo: ČTK

 
Článek

Vůz Nano automobilka představila loni a letos v březnu by měla začít jeho výroba pro indický trh. Auto má v Indii stát 100 000 rupií (přes 44 500 Kč), což z něj činí nejlevnější auto světa.

Cenu modelu pro Evropu nechtěl Tata specifikovat s ohledem na nejistý vývoj na automobilových trzích i trzích surovin. Podle něj ale jistě půjde o jeden z nejlevnějších automobilů.

:. S vysokým pontonem karoserie kontrastují malá kola. Verze pro indický trhfoto: Reuters/Adnan Abidi

Tata představila i elektromobil 

Vedle superlevného vozu automobilka představila elektromobil Indica Vista, který má mít ve městě dojezd až 200 kilometrů. Na trhu by se měl objevit v září. Součástí expozice byl i koncept vozu vyšší třídy vyvinutý společně s italskou designérskou firmou Pininfarina, se kterým se rovněž počítá do sériové výroby.

Tata loni dokončila koupi značek Land Rover a Jaguar od americké automobilky Ford Motor za 2,3 miliardy dolarů (51,4 miliardy Kč). Díky této transakci získala příležitost k rozšíření svých aktivit mimo Indii. Tata Motors je součástí jednoho z nejstarších a největších indických konglomerátů Tata Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám