Hlavní obsah

Většina Čechů klimatizaci v autech pravidelně nekontroluje

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až podivně málo Čechů si nechává dezinfikovat klimatizaci ve svém voze. Podle průzkumu Stem/Mark pro síť servisů Q-Service ji nekontroluje pravidelně až 93 procent řidičů.

Foto: Škoda Auto

Čištění klimatizace

Článek

Prakticky každé nové auto je vybaveno klimatizací, tento komfortní prvek se objevuje i u 75 procent ojetých aut. Klimatizace ale potřebuje každoroční servis, jinak napáchá více škody než užitku. Nejvhodnější doba pro kontrolu je na jaře - v létě se totiž klimatizace používá nejvíce.

Podle aktuálního průzkumu Stem/Mark, realizovaném na 491 respondentech, si pouhých sedm procent Čechů nechává v servisu pravidelně čistit klimatizaci. Dodejme, že v loňské anketě Novinek, ve které hlasovalo bezmála čtyřikrát více lidí než v tomto průzkumu, si klimatizaci v autě nechává kontrolovat 21 procent motoristů.

Pravidelná kontrola a odborné vyčištění systému klimatizace spojené s doplněním chladiva by měly být pravidelně provedeny alespoň jednou ročně. Jak se správně starat o klimatizaci napoví náš dřívější podrobný článek. [celá zpráva]

Anketa

Necháváte v servisu alespoň jednou ročně kontrolovat klimatizaci u vašeho automobilu?
Ano
37,8 %
Ne
62,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1575 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám