Hlavní obsah

V Nizozemsku vznikne limitovaná edice tesly. Bude jen 20 kusů

Model S „Shooting Brake”, jak ho nazval autor skic, designér Niels van Roij, původně měl být unikátem pro jednoho nizozemského sběratele. Vznikne ale série 20 aut. Jestli bude mít v kufru sedačky proti směru jízdy, zatím nevíme.

Foto: Niels van Roij

Takhle by měla vypadat Tesla Model S Shooting Brake.

Článek

Poptávka po klasických kombících možná trpí boomem SUV, ovšem řada lidí jim zůstává věrná. Přestože ve Spojených státech, kde mají sedmimístné a osmimístné kombíky poměrně dlouhou historii, je Tesla Model S velmi oblíbená, automobilka nevyrábí její verzi s větším kufrem - a svému největšímu konkurentovi, Mercedesu-AMG CLS 63, tak ve verzi T nechává volný rybník.

Úkolu se po pěti letech od představení Modelu S zhostila nizozemská karosárna RemetzCar. Není s Teslou jakkoliv spojena, nebo o žádném spojení aspoň nemáme informace, ale na základě liftbacku Model S plánuje postavit kombík.

Foto: Niels van Roij

Tesla Model S Shooting Brake - ilustrace

Původně měl být zakázkovou stavbou pro Florise de Raadta, nizozemského sběratele aut, ale nakonec vznikne 20 exemplářů. Design dostal na starost návrhář Niels van Roij, který pochází rovněž z Nizozemska, ale své studio má v Londýně. Na skicách Modelu S kombi, které zveřejnil na svém webu, vidíme vpravdě elegantní vůz.

Van Roij vůz trochu nepřesně nazval „Shooting Brake”, ovšem jestli se bude i hotový produkt jmenovat takhle, nevíme. Nepřesně proto, že „shooting brake” se označují dvoudveřová kombi či kupé-hatchbacky s poněkud delší zádí, jako např. Ferrari GTC4Lusso nebo Trabant 601 Kombi.

Foto: Niels van Roij

Tesla Model S Shooting Brake - ilustrace

Pokud na skicách vidíme správně, Modelu S kombi zůstanou dva páry bočních dveří. Jméno je ale jen nálepka - a Mercedes říká „kombíkovému” CLS také Shooting Brake. Podstatnější je, že tohle auto opravdu vypadá velmi krásně. Zbývá jen otázka, jestli bude mít v zavazadelníku sedačky proti směru jízdy, jak bylo běžné u amerických kombíků 70. a 80. let a jak může mít sériový Model S i nyní.

Reklama

Výběr článků

Načítám