Hlavní obsah

Úpravci Liberty Walk opět šokují. Podívejte se, co provedli s ikonickým Lamborghini Countach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská tuningová společnost Liberty Walk se opět rozhodla šokovat úpravou osmdesátkové klasiky. Po loňském Ferrari F40 to letos odneslo Lamborghini Diablo, jehož úprava bude jistě vzbuzovat rozdílné názory.

Foto: Liberty Walk

Lamborghini Countach v úpravě Liberty Walk

Článek

Japonská tuningová společnost Liberty Walk je známá svými divokými úpravami, kterým se nevyhnuly ani ikonické supersporty osmdesátých a devadesátých let. V loňském roce úpravci šokovali přestavbou Ferrari F40, po které na letošním autosalonu v Tokiu následovala podobně divoká přestavba Lamborghini Countach.

Stejně jako F40, i countach z dílny Liberty Walk dostal výrazné úpravy karoserie. Ta je výrazně širší, za což mohou především vystouplé lemy kol a nástavce prahů, které jsou extrémně nízko nad vozovkou. Nový je také přední nárazník s masivním nasávacím otvorem a aerodynamickými prvky.

Vzadu zaujme především masivní křídlo, nahrazující jeden z charakteristických prvků modelu, které je uchyceno do nárazníku. Nechybí výrazný difuzor nebo čtyři koncovky výfuku, které z něj vystupují. Bílou karoserii zdobí různé černé polepy, v podbězích pak vidíme černá kovaná kola Rohana obutá do pneumatik Toyo.

Upravené Lamborghini Countach vypadá ve výsledku agresivněji a rozhodně nelze přestavbě upřít nápad a důraz na detail. Je však téměř jisté, že tato kreace rozdělí fanoušky na dva nesmiřitelné tábory.

Vůz přitom není pouze konceptem, na stránkách úpravce už jsou totiž nabízeny jednotlivé karosářské díly použité k přestavbě. Jejich cenu však úpravce nezmiňuje, zájemci se musí zeptat. S ohledem na hodnotu Lamborghini Countach však jistě nepůjde o levnou srandu.

Do aukce míří Lamborghini Diablo Donalda Trumpa, nese i jeho jméno

AutoMoto

Do aukce míří nabourané lamborghini z ikonické scénky filmu Vlk z Wall Street

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám