Hlavní obsah

Unikátní Lamborghini SC18 je specialitkou pro váženého zákazníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec poprvé postavila závodní divize Lamborghini Squadra Corse unikátní automobil pro váženého zákazníka. Model nazvaný SC18 má základ v Aventadoru a na silnice sice smí, ale jeho primárním určením je závodní okruh.

Foto: Lamborghini 4x

Lamborghini SC18

Článek

Na první pohled je SC18 možná „jen” upravený Aventador, ale těch úprav tu je docela hodně a jsou inspirovány závodními Lamborghini. Všimněte si např. nádechů na kapotě, které mají původ v Huracánu GT3 Evo. Různé další ploutvičky, křidélka a nádechy a také zadní blatníky pocházejí z Huracánu Super Trofeo Evo.

Foto: Lamborghini

Lamborghini SC18

Samozřejmostí je zadní přítlačné křídlo, které lze mechanicky nastavovat pro optimální přítlak pro danou trať. Otvory ve víku motorového prostoru jsou také ověřeny při vytrvalostních závodech - pomáhají chladit motor.

Tím motorem je 6,5l dvanáctiválec, který pracuje v „běžných” Aventadorech. Zde má výkon 770 koní a točivý moment 720 N.m, stejný jako ve verzi SVJ. [celá zpráva]

Foto: Lamborghini

Lamborghini SC18

SC18 má být lepší díky nižší hmotnosti, dosažené zejména novou karbonovou karoserií. O kolik kilogramů váha klesla a oproti kterému modelu, však automobilka neuvádí.

Foto: Lamborghini

Lamborghini SC18

Stejně tak si musíme nechat zajít chuť na dynamické parametry či dokonce na čas na kolo z nějakého světoznámého okruhu. Zmíněný Aventador SVJ aktuálně drží rekord Severní smyčky Nürburgringu mezi produkčními vozy s časem 6:44,97. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám