Hlavní obsah

Unikátní chyba značky Dodge. Nasadili kola, která se do auta nevejdou

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA byla ohlášena nová svolávací akce na automobily, konkrétně na modely Dodge Charger a Challenger. Chyba je opravdu unikátní. Nevhodné disky a pneumatiky znamenají, že v podbězích není dost místa.

Foto: Dodge

Dodge Charger SRT s problematickými koly

Článek

Svolávací akce se většinou ohlašují, když je nějaký dodaný díl vadný, nebo instalace neproběhla tak, jak měla. Tentokrát je ale všechno trochu jinak.

Celkem 173 vozů Dodge Charger a Dodge Challenger totiž má všechno správně. Jenže až posléze bylo zjištěno, že určitá kombinace pneumatik a černých šestipaprskových disků o průměru dvacet palců s výrobním kódem 5LD37RXFAA nenechává dost místa v podbězích kol.

Může se tedy stát, že pneumatiky se dotknou kloubů a táhel řízení.

Velká SUV od General Motors mají další problém s brzdami

AutoMoto

Zatím to nijak zásadní problém není, nebyla hlášena žádná nehoda, natož zraněný či mrtvý, ale jde o zajímavý unikát.

Tyto chyby se totiž díky moderním technologiím vymýtily. Konstrukční 3D programy totiž snadno dokážou odhalit jakoukoli kolizi mezi díly, ovšem musí být do programu nasazeny. Což se ale v tomto případě zjevně nestalo.

Foto: Dodge

Dodge Challenger Hellcat

Zástupce koncernu FCA už oznámil, že 123 vozidel z celkového počtu už bylo v servisu s tímto problémem podchyceno a chyba napravena, zbytek se buď dostaví v nejbližších dnech sám, nebo bude oficiálně k návštěvě servisu vyzván.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám