Hlavní obsah

Únava i elektromobily. Jeremy Clarkson zmínil důvody konce The Grand Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristická show slavného tria moderátorů z Velké Británie se pomalu blíží ke konci. Jeremy Clarkson nyní prozradil několik důvodů, proč se nedočkáme pokračování.

Foto: Amazon Prime Video

Jeremy Clarkson (uprostřed) s kolegy při natáčení The Grand Tour Eurocrash

Článek

V loňském roce jsme se dozvěděli, že motoristický pořad The Grand Tour, který tvoří známá trojice moderátorů Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May, nabídne už jen dvě epizody, po kterých by měl skončit. O důvodech se dlouho spekuluje a svůj úhel pohledu už prozradil i James May, nyní se ale k věci vyjádřil Jeremy Clarkson.

Ten v rozhovoru pro The Times naznačil, že po všech kouscích, které už se svými kolegy při natáčení různých motoristických pořadů předvedli, začala týmu na pozadí pořadu pomalu docházet inspirace.

Předposlední epizoda The Grand Tour vyjde brzy, prozradil James May. Dalšímu pořadu je otevřený

AutoMoto

„Řídil jsem auta ve vyšších nadmořských výškách než kdokoli jiný a severněji než kdokoli jiný. Udělali jsme všechno, co se s autem dá dělat. Když jsme měli porady o tom, co dál, lidé jen rozhazovali rukama,“ uvedl Clarkson.

Jak navíc dodal, natáčení pořadu bylo i fyzicky náročné, zejména „pokud nejste v kondici, jste tlustí a staří“, což už Clarkson podle svých slov je. Zavzpomínal přitom na natáčení a kempování v Mauritánii a poušti Sahara, kde se moderátoři nemohli jen tak vydat do komfortních hotelů.

Během rozhovoru přitom reagoval i na nedávná slova Jamese Maye, který uvedl, že při současných změnách v osobní dopravě a nástupu elektromobility je nyní skvělá doba pro nové motoristické pořady.

Foto: Amazon/The Grand Tour

Jeremy Clarkson při natáčení The Grand Tour

„James May si myslí, že nikdy nebyla zajímavější doba, pokud jde o způsob, jakým se dopravujeme, a pravděpodobně má pravdu, já si ale nemyslím, že je to příliš zajímavé pro televizi,“ řekl Clarkson. A neodpustil si rýpanec do elektrifikace.

„Elektromobil se nijak neliší od mrazáku nebo mikrovlnné trouby. Není v tom žádné kouzlo ani vzrušení.“ Tohle téma se tak podle jeho slov hodí spíše do psaných médií. Mimochodem v těch Clarkson stále působí. O autech totiž chystá sloupek pro The Sunday Times.

Z The Grand Tour nás už tak čekají pouze dva díly, přičemž premiéra předposledního by neměla být daleko. Ani pak ale Jeremy Clarkson z televizních obrazovek nezmizí. I nadále bude moderovat soutěž Who Wants to Be a Millionaire, v Česku známou jako Chcete být milionářem?, zatímco pro Amazon dál točí seriál o farmaření Clarkson’s Farm.

Kvůli nenávistnému komentáři o Meghan může Clarkson na Amazonu skončit

AutoMoto

Jeremy Clarkson řídil závodní Škodu 1100 OHC. Nadchla ho

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám