Hlavní obsah

U Porsche jezdí auta zcela sama. Ale jen po továrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autonomní vozidla v továrně Porsche nejsou auta, která zamíří k zákazníkům, nýbrž vozíky, na nichž se rozpracované automobily pohybují po fabrice. Ty nahradily dosavadní tradiční výrobní linku.

Foto: Porsche

Modernizovaná továrna Porsche

Článek

Továrna Porsche v Zuffenhausenu, kde kdysi dávno vznikaly první kusy modelu 356, se od té doby zásadně rozrostla. Nyní automobilka zpravuje o další velké novince - samořídících platformách, které vozí rozpracovaná auta.

Fabrika prošla modernizací kvůli přípravě na výrobu elektrického caymanu a boxsteru, a také inovované 911, která poprvé v historii dostane hybridní pohon. V jejím rámci se tradiční výrobní linka, kde vozy v procesu montování jedou na pásu, poroučela - nahradily ji samočinně jezdící vozíky, z nichž každý nese jeden vůz.

Tyto stroje zlepšily flexibilitu výrobní linky, která je podle automobilky „zejména výhodná s výhledem na budoucí kombinovanou výrobu vozidel se spalovacími motory a elektrickými ústrojími na jedné lince“.

Na konci pouti aut továrnou přibyl také nový světelný tunel, který má usnadnit odhalení nedokonalostí při výrobě či lakování vozu. Obecně se podle automobilky zpřísnila oblast kontroly kvality.

Modely Porsche Turbo dostanou vlastní znak na kapotě

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám