Hlavní obsah

Tuniští bratři si nemohli dovolit auto. Postavili si tedy vlastní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelená bugina s vysokým podvozkem a pohonem zadních kol je výsledek práce tří bratrů z Tuniska. Nemohli si dovolit koupit auto, proto se pustili do stavby vlastního. Pracovali o večerech a víkendech a trvalo jim to šest let.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bratři z Tuniska si postavili vlastní autoVideo: Reuters

 
Článek

V Česku jsme zvyklí na to, že kdo potřebuje auto a nemůže si dovolit nové, koupí si ojeté. Použitelné auto se dá koupit i za půl výplaty. Hayder, Montasar a Salim Khafifiové z tuniského Bou Argoubu ovšem postupovali jinak – postavili si auto vlastní.

O auta měli zájem odmalička, a tak se rozhodli sestrojit vlastní vůz pro nerovné cesty, které jsou v jejich domácím prostředí běžné. „Aby vůz zvládal drsný terén a horské cesty, odpružení je postaveno tak, aby zvládlo rázy a bylo odolné,” vysvětluje Hayder.

Indický mechanik si chtěl postavit lamborghini. Výsledek je bizarní

AutoMoto

Video to ukazuje – auto sedí pořádně vysoko, třebaže má pohon jen zadních kol a nevidíme ani terénní pneumatiky. Očividně to ale na jízdu po písčitých lesních cestách stačí. Vůz má i jakousi karoserii, třebaže před deštěm v něm člověk příliš chráněný není, je nalakovaný a má i světla.

Bratři na voze pracovali od roku 2015 o večerech a víkendech. Do budoucna nemají malé ambice – chtějí taková auta vyrábět ve vlastní továrně a prodávat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám