Hlavní obsah

Singer 911: moderní technika Porsche v kabátu sedmdesátých let

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornská firma Singer Vehicle Design nabízí Porsche 911 s designem á la 70. léta, avšak s moderní technikou pod kapotou. Retrospektivní je i vnitřek vozu. Cena kompletně restaurovaného vozu vyjde v přepočtu na zhruba 3,6 miliónu korun.

Článek

Kalifornská firma nejprve vezme Porsche s datem výroby do roku 1994, kompletně jej odstrojí a pak přidá nový motor a veškeré další části. Vzhled vozu přímo odkazuje na staré vozy Porsche z konce 70. a počátku 80. let.

Karoserie je zcela nová a kromě klasického plechu využívá pro některé části i karbonová vlákna. Přední maska má klasické dva kulaté světlomety, vzadu zase nechybí velký „kachní ocas“.

Motor - 3,8litrový šestiválec typu boxer může být naladěn na výkon 300, 360 nebo 425 koní. Nejvýkonnější verze dovede zrychlit na stovku za 3,9 vteřiny a jede až 274 km/h.

Speciálního naladění se dočkal i výfuk. Brzdy jsou převzaty z modelové řady 993.  Sedmnáctipalcová kovaná kola připomínají disky Fuchs z počátku sedmdesátých let.

Velice citlivé je i ztvárnění interiéru, který doslova dýchá atmosférou sedmdesátých let - volant, přístroje, sportovní sedadla Recaro.

Kalifornská firma Singer Vehicle Design si za nádherný retro model 911 účtuje zhruba 3,6 miliónu korun. Můžete si však poručit vyšší výkon či individuální úpravy, které cenu automobilu ještě zvednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám