Hlavní obsah

Neotřelý způsob tuningu. Australská umělkyně ryje ornamenty do světel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské motivy vyryté do krycího plastu zadních světel auta mohou být zajímavou, ale zároveň decentní formou tuningu. Vymyslela ji mladá Australanka.

Umělkyně vyrývá ornamenty na kryty světel u aut.Video: Caters News/Tesharni List, AP

 
Článek

Když je v rámci automobilových úprav řeč o zadních svítilnách, většinou člověka napadne výměna těch sériových za nějaké jiné. Australská umělkyně Tesharni Listová na to jde jinak – upravuje vnější kryty továrních lamp. Ryje do nich ornamenty či třeba tváře z japonských animovaných seriálů. Také ale například draky nebo kapry koi.

Šestadvacetiletá řezbářka pracuje s frézou ve svém studiu v australském Brisbane. Dokončit jednu sadu lamp jí trvá pár dnů, někdy ale musí zákazníci kvůli množství objednávek několik týdnů čekat. Začala s tím původně jen pro vlastní auto. „Pustila jsem se do rytí, když jsem nemohla najít nic takového na trhu,“ říká.

Frézování plastového krytu není tak jednoduché, jak to vypadá na videu. Nese rizika např. v podobě proděravění plastu nebo jeho popraskání v důsledku změny teploty. Práce se staršími světly je samozřejmě náročnější kvůli tomu, že jejich plast věkem zkřehl.

Vzor si vždy před rytím nakreslí na světlo a následně postupuje pečlivě podle nákresu. Po rytí lampu přeleští a nechá nalakovat bezbarvým lakem, takže výsledkem je decentní úprava, která nijak neomezuje funkčnost světla.

Land Rover Defender křížený s toyotou? Japonský úpravce se pouští na tenký led

Tuning

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám