Hlavní obsah

Brutální tuning Mercedesu SL - 730 koní, V12, 350 km/h

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to ani měsíc, co Mercedes začal prodávat faceliftovaný roadster SL pro modelový rok 2009 a německý úpravce Brabus už přichází s hodně ostrou verzí. Tuningová firma si vzala do parády verzi s přeplňovaným benzínovým dvanáctiválcem.

Článek

Brabus zatím o svém novém přírůstku do modelové řady oficiálně nemluví, nicméně po Internetu už koluje dvojce obrázků a několik základních informací.

Jisté jsou následující údaje: standardní dvakrát přeplňovaný pěti a půl litrový dvanáctiválec pro sportovní roadster SL má 517 koní a 830 Nm. Brabus z dvanáctiválce dostává 730 koní (+ 213 k), hodnotu točivého momentu zatím úpravce nesdělil.

Doplňme, že nejvýkonnější Mercedesem oficiálně prodávaná verze (AMG V12 Biturbo) má výkon 612 k a 1000 (!) Nm točivého momentu.

:. V provozu uvidíte upravené SL nejčastěji z tohoto úhlu. Foto: Brabus

Díky tomu se o půl vteřiny snížil čas potřebný k vystřelení z klidu na 100 km/h (nyní 4,0 s). Původní maximální rychlost (elektronicky omezená) byla zvýšena o rovných 100 km/h na v běžném provozu obtížně využitelných 350 km/h.

Kromě motoru se změnil i vnější vzhled automobilu. Vepředu najdete nová světla pro denní svícení z LED diod, přední maska vypadá agresivněji a vzadu se změnil difuzor.

Reklama

Související témata:

Související články

Brabus T13: tuning pro "nemajetné"

Brabus nabízí ve svém portfoliu už dvě úpravy vrcholného dvanáctiválce u řad S, SL a CL. Ten nejlepší disponuje výkonem 537 kW, nově představená chudší verze...

Brabus dokáže naladit i motory od AMG

Každý může mít názor na nejlepší tuning Mercedesu jiný. Někdo miluje AMG, jiný třeba Lorinser a další Brabus. Jenže co když jeden tuner upravuje druhého? Třeba...

Výběr článků

Načítám