Hlavní obsah

A3 od firmy Vogtland se nestydí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá firma Vogtland se specializuje na tuning automobilů koncernu Volkswagen. Její záběr je však trochu širší a zastoupení v USA připravuje třeba i vozy na závody NASCAR. Zkušenosti pak uplatňují v úpravách sériových vozů. Stejně je na tom i model Audi A3 Sportback, který dostal speciální pružení s možností snížení světlosti až o 50 mm.

Článek

Více individuality, dravějšího vzhledu a především lepší jízdní vlastnosti, to vše Vogtland nabídne na A3 Sportback, a to v jakékoli motorizaci a výbavě. Základem jsou speciální pružiny a tlumiče s měnitelnou světlou výškou v rozmezí 50 mm. Pružení je tužší, ale především má rychlejší odezvu na uvolnění tlaku, takže lépe kopíruje povrch silnice.

Za devatenáctipalcovými lehkými kovanými koly ITS Titanium RS1 Chrome s pneumatikami Toyo Proxes T1-R 225/35R19 se vpředu ukrývají ohromné brzdové kotouče o průměru 360 mm (pro porovnání - Citroën Xsara WRC používá maximální průměr 320 mm). Z techniky zbývá ještě zmínit speciální Sebring-Twister výfuk s odladěným zvukem.

Vogtland se ale zabývá i vzhledovou stránkou. Přední nárazník zůstal nasazen, jen mu bylo přidáno pořádné lízátko a mlhovky nahradily vstupy vzduchu k brzdám. Vzadu je už nárazník nový - ohromné difuzory ze sériového vydolovat prostě nešly. Pro zákazníky je připraveno i zatmavení oken Foliatec či super výkonná audiosouprava Clarion s navigací. Všechny úpravy mají cestifikát německého zkušebního a schvalovacího úřadu TÜV.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlk v rouše Fordu Focus

Německý úpravce Wolf se zabývá především tuningem vozů Ford (a také Mazda a Volvo). Jako zatím poslední a nejsilnější vůz z produkce je upravený Ford Focus...

Vrchol elegance a síly v podání TechArt GT

Tuningových firem je na světě strašné množství. Jen některé ale o sobě mohou tvrdit, že jsou absolutními špičkami v oboru. Podle našeho názoru tam patří...

Nejlehčí kola na světě

Nejlehčí kola na světě vyrobila americká firma Rennworx, která se specilaizuje na tuning sportovních automobilů, jako například vozů Porsche. Právě...

Výběr článků

Načítám