Hlavní obsah

Ťukanec v Brazílii vypadá jako secvičená synchronizovaná jízda

Novinky, Daniel Havlina, mb

Bezpečnostní kamery na ulici v brazilské metropoli São Paulo zachytily okamžik, kdy se na tamní ulici srazila dvě vozidla. Narazila však do sebe takovým způsobem, že to vypadá jako secvičený manévr.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záběry nehody, kterou by člověk těžko takhle krásně provedl, kdyby chtěl, vznikly 7. července před opravnou automobilů v São Paulu; zveřejněny byly 19. července. Je na nich vidět řidič bílého Chevroletu Onix, který couvá na silnici. Proti němu ovšem ve stejnou chvíli, jen z opačné strany, vycouvává řidič stříbrné Hondy Civic. Oba dokonale zrcadlově opisují jízdu toho druhého, než se nakonec srazí uprostřed silnice.

Naštěstí manévr proběhl v malé rychlosti, a tak se při nehodě nikdo nezranil. Řidiči si zkrátka nevšimli jeden druhého, což se zejména v autech bez couvacích kamer může snadno stát.

Do minuty škoda za tisíce. Video z Washingtonu ukazuje bleskurychlou krádež katalyzátoru

AutoMoto

Jak moc poškozená obě auta zůstala, není jasné, protože na videu je vidět pouze srážka. Bude to do značné míry záviset na tom, jak jsou zádě aut vybavené bezpečnostní elektronikou, jako jsou radary či couvací senzory. Nicméně, pokud k takovéto srážce už došlo, můžeme odtušit, že tam té elektroniky moc nebude. Při podobných nehodách někdy dochází kromě nárazníků také k poškození tažných zařízení či pátých dveří – a minimálně víko kufru stříbrného vozu je viditelně promáčklé.

Jaké z toho plyne ponaučení? Jednoduché – při couvání je třeba průběžně pořád sledovat situaci vzadu, neboť se tam kdykoliv může vyskytnout překážka, která tam ještě před několika sekundami nebyla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám