Hlavní obsah

Transit vyrostl do obřích rozměrů, Ford tím reaguje na sílící poptávku

Novinky, Daniel Havlina

Nákladní vozidla na mezinárodní dopravu s hmotností do 3,5 tuny mají novou konkurenci. Evropský Ford představil největší modulární verzi své dodávky Transit. Automobilka tak reaguje na obří poptávku po podobných modelech.

Foto: Ford

Ford Transit L5

Článek

Novinka nese název Transit L5 a největší odbyt by měl přijít ze zemí střední Evropy a Pobaltí, kde se mezinárodní doprava pomocí menších plachtových nákladních vozidlech využívá nejvíce.

Nový Ford F-150 přijíždí ve zběsilé verzi Raptor

AutoMoto

Největší Transit má kabinu s prodlouženým rámem a do plachtou obalené nástavby se mu vejde až 10 europalet. Nákladní prostor je velký i díky rozšířenému rozvoru 4522 milimetrů a nezmenší ho ani fakt, že se dá Transit L5 vybavit i místem pro přespání řidiče.

Foto: Ford

Ford Transit L5

Foto: Ford

Ford Transit L5

Předpokládané zatížení nástavby je kalibrováno na 950 kilogramů, bude možné vůz přestavět i na zakázku u více než 200 různých firem ve 13 zemích Evropy.

Vozidlo Ford vybavil pohonem předních kol a turbodieselem 2,0 litru EcoBlue. Automobilka nabídne výkon buď 130, nebo 160 koní a ke každému autu je možné přidat pětadevadesátilitrovou nádrž.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám