Hlavní obsah

Tragická nehoda na Nordschleife: Řidič mazdy narazil do odtahovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda během amatérských jízd po okruhu Nordschleife, slavné severní smyčce Nürburgringu, si vyžádala jeden lidský život a sedm zranění.

Foto: Profimedia.cz

Severní smyčka Nürburgringu, ilustrační foto

Článek

Takzvaná Nordschleife, tedy více než 22kilometrová část okruhu Nürburgring v německém Porýní-Vestfálsku, je populární pro amatérské jízdy. Jedna z takových se v pondělí stala osudnou 34letému řidiči Mazdy MX-5.

Podle informací magazínu Road and Track během volných jízd začaly unikat provozní kapaliny z Porsche 911 GT3, které kvůli tomu zastavilo na okraji vozovky.

Na místo dorazil odtahový vůz, do kterého však mazda narazila. Malý roadster se okamžitě vzňal a nepodařilo se jej včas uhasit. „Auto bylo k nepoznání, vůbec jsem netušil, co to je, skončilo celé pod kamionem,” řekl svědek události.

Audi RS 3 má rekord na Nordschleife, je nejrychlejším kompaktem

AutoMoto

Do nehody se připletlo několik dalších aut a motocyklů. Další dva lidé se zranili vážně a pět lehce.

Řidič mazdy měl vůz podle magazínu upravený pro jízdu na okruhu i včetně bezpečnostních prvků, jako jsou čtyřbodové pásy a ochranná klec, navíc byl pravidelným účastníkem veřejných jízd.

Reklama

Výběr článků

Načítám