Hlavní obsah

Tradice i moderna. Nové mini ukázalo interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mini zveřejnila sérii snímků interiéru chystaného elektrického hatchbacku. Odhalují design, který úhledně kombinuje tradiční prvky modelů Mini s moderními technologiemi, které zákazníci v dnešní době očekávají.

Foto: Mini

Interiér elektrického mini

Článek

Nejpoutavějším prvkem interiéru nového vozu je centrální obrazovka. Mini jsou známá tím, že používají jeden centrální číselník, ale u nového vozu automobilka vsadila na velký kruhový displej s tenkými rámečky, který obsahuje všechny funkce infotainmentu a zobrazuje důležité jízdní údaje. Před řidičem se tedy nachází jen head-up displej na průhledovém sklu.

Zatímco rozměry středové obrazovky ještě nebyly oznámeny, zdá se, že je přibližně poloviční než volant a má překvapivě jednoduchou grafiku.

Palubní deska nového elektrického mini je také zajímavá. Je čalouněna látkou a na palubní desce se objevují ambientní prvky osvětlení známé z konceptu Aceman. Mini také začlenilo několik malých přepínačů přímo pod centrální obrazovkou, včetně přepínače pro volič převodovky.

Zatímco mini zatím nový vůz zcela neuvedlo, automobilka potvrdila, že verze Cooper E bude vybavena 40,7kWh baterií a elektromotorem o výkonu 181 koní. Sportovnější Cooper SE dostane větší baterii o kapacitě 54,2 kWh a silnější elektromotor s výkonem 215 koní. Očekává se, že modely budou mít dojezd mezi 300 a 400 km.

Novinka se v portfoliu automobilky zařadí na nejnižší pozici, přímý nástupce současného hatchbacku ještě nabídne i spalovací motory a bude založen na jiné platformě. Elektromobil doplní i čistě elektrický aceman, který bude vycházet ze zmíněného konceptu.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Mini představuje osobního asistenta pro budoucí modely, je jím kreslený buldok

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám