Hlavní obsah

Mini představuje osobního asistenta pro budoucí modely, je jím kreslený buldok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buldoček Spike se poprvé ukáže na mezinárodním autosalonu v Šanghaji, který se koná od 18. do 27. dubna. Kreslený asistent je integrován v infotainmentu konceptu Aceman.

Mini představuje buldoka, kresleného osobní asistenta v budoucích modelechVideo: Mini

 
Článek

Značka Mini zatím nespecifikuje, jaké funkce postavička nabídne, pravděpodobně bude provázet menu a zahrnovat dnes již běžné funkce hlasového asistenta, který aktivuje například navigaci, ventilaci a další možnosti.

Spike provází příběh této značky již od debutu moderního Mini v roce 2001. Buldok se svou kompaktní a mohutnou postavou, britským původem a sympatickou povahou byl již tehdy považován za dokonalý zvířecí ekvivalent tohoto vozu.

„Mini bude vždy synonymem pro emoce a nevšední zážitky,“ řekl šéfdesignér Oliver Heilmer. „Proto nyní přenášíme Spika do budoucnosti v podobě digitální osobnosti. Přitom není pouze designovým experimentem, ale je skutečným společníkem s vlastní osobností, vytvářející speciální uživatelské zážitky.“

Již dříve představený koncept Aceman předznamenává nejen budoucí elektrický crossover, který se v modelové řadě Mini zařadí pod countryman třetí generace, ale i nový designový jazyk. Včetně interiéru bez kůže a chromu, kterému vévodí velký, kulatý dotykový displej.

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám