Hlavní obsah

Toyota potřebuje sportovní SUV, připustil šéf divize Gazoo Racing

Po několika menších čistě sportovních vozech by divize Toyota Gazoo Racing mohla nabídnout i větší sportovně laděné SUV, které by praktičností oslovilo i rodiny.

Foto: Toyota

Toyota RAV4 ve sportovně laděné edici GR Sport

Článek

Divize Toyota Gazoo Racing nám v posledních letech nadělila několik úchvatných sportovních modelů, jako je GR Supra, GR 86, GR Yaris a v zámoří i GR Corolla. Ostrá kupé a hatchbacky by však v budoucnosti mohlo doplnit i skutečně výkonné SUV, nejen stylovka pod označením GR Sport.

V rozhovoru pro australský magazín Car Expert to připustil Tomoya Takahashi, šéf divize Gazoo Racing, podle kterého by SUV mohlo být zásadní pro oslovení nových zákazníků a rozšíření divize.

„Z mého pohledu potřebujeme v budoucnu GR SUV. Někteří lidé mohou používat pouze vozy SUV, neboť mají rodinu nebo potřebují prostor. Pro rozšíření naší značky je možná SUV potřeba,“ cituje jeho slova australský magazín.

Představitel automobilky bohužel nezmínil, které modely by se přestavby na plnohodnotný GR model mohly dočkat. S ohledem na zmiňovanou potřebu prostoru lze ale očekávat spíše větší vozy, například RAV4 nebo Land Cruiser.

Takahashi pouze zmínil, že Gazoo Racing musí správně identifikovat další model pro rozšíření portfolia, neboť zdroje divize jsou omezené. S ohledem na konkurenci, která již nabízí řadu ostrých SUV, se však rozhodnutí divize zdá být naprosto smysluplné.

Toyota GR Yaris prošla modernizací, je silnější a nabízí i automat

AutoMoto

Akio Tojoda potvrdil spekulace. Elektrický sporťák GR už existuje

AutoMoto

Výběr článků

Načítám