Hlavní obsah

Toyota poodhaluje příští Aygo, celé ho ukáže již příští měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace Toyoty Aygo se odhalí už zanedlouho, značka k ní zveřejnila první upoutávkový obrázek. Vůz má být podle automobilky crossoverem, ale špionážní fotografie tomu moc neodpovídá.

Foto: Toyota

Upoutávka na Toyotu Aygo X

Článek

Zatímco většina automobilek segment A, tedy nejmenší auta na trhu, postupně opouští kvůli rostoucím nákladům na technologie na palubě auta a s tím rostoucí ceně pro zákazníka, Toyota sveřepě zůstává. Třetí generace modelu Aygo bude odhalena v listopadu letošního roku – a nyní automobilka poodhalila kousek jeho zadního světla.

Konkrétní název je „Aygo X”, čteno „Aygo Cross”, a automobilka ho označuje za „crossover pro třídu minivozů v segmentu A”. Vůz bude založen na platformě TNGA GA-B, stejně jako větší yaris. Spolu s ním se také bude vyrábět ve středočeském Kolíně. Sourozence od Peugeotu, Citroënu či snad Opelu nicméně mít nebude, francouzské značky život modelů 107 a C1 ukončily.

Toyota Aygo X Prologue předznamenává novou generaci miniauta z Kolína

AutoMoto

Předzvěstí designu novinky byl koncept Aygo X Prologue, který se odhalil na jaře letošního roku. Co všechno se do sériové výroby změní, je zatím těžko odhadovat, ovšem o zadních světlech už máme díky upoutávce jasno. Tvar předních světel naznačuje zase špionážní fotografie maskovaného prototypu; ty jezdí po evropských silnicích už řadu měsíců.

Tato fotografie také ukazuje, že ač Toyota nazývá aygo X crossoverem, vůz tak s největší pravděpodobností bude jen vypadat – světlou výškou odpovídá normálnímu mrňavému hatchbacku. Pod kapotou očekávejme benzínová a hybridní pohonná ústrojí. Jestli vůz dostane i „elektro-čtyřkolku” z modelu Yaris Cross, je zatím ve hvězdách.

Foto: Toyota

Dosavadní generace Toyoty Aygo

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám