Hlavní obsah

Toyota odhalila novou generaci luxusního modelu Century. Poprvé je to SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud vždy luxusní limuzína, od nynějška i obří SUV - to je Toyota Century. Automobilka novinku přímo vyvíjela s tím, že ji bude řídit šofér a majitel bude sedět na zadním křesle.

Foto: Toyota

Nová Toyota Century SUV

Článek

Luxusní Toyota Century se představila v novém provedení a je to vážně velká změna - z limuzíny je SUV, očividně zaměřené na zákazníky Rolls-Roycu Cullinan a Bentley Bentayga.

Její rozvor náprav, určující pro prostor na zadních sedačkách, je s hodnotou 2950 mm o 140 mm kratší než century ve verzi sedan a o zhruba čtyři centimetry kratší než Range Rover. Bohatě to však vynahrazuje luxusní výbavou, která zahrnuje obrazovky pro oba zadní pasažéry, ledničku mezi jejich křesly či audiosystém vyvinutý firmou, která vyrábí hudební nástroje, aby byl přednes co nejblíž živému koncertu.

Zadní dveře se otvírají do úhlu 75°, podlaha ve voze je kompletně plochá a vůz má vyklápěcí schůdky, aby se dozadu snáze nastupovalo. Kabina je od zavazadelníku oddělena laminovaným sklem pro větší klid posádky a vůz má jízdní režim „Rear Comfort“, který eliminuje prudké manévry řidiče.

Ten má k dispozici infotainment vypůjčený od značky Lexus. Odtamtud také pochází hybridní pohonné ústrojí - 3,5l šestiválec spojený s elektromotorem. Pohání všechna kola a vůz má i natáčecí zadní kola pro lepší manévrovatelnost ve městě.

V Japonsku je vůz už k objednání, a to za cenu od 25 milionů jenů, tedy 3,9 milionu korun.

Téměř čtyřicetiletá Toyota Land Cruiser prošla modernizací

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Toyota Century

Výběr článků

Načítám