Hlavní obsah

Toyota napravila chyby a znovu začne vyrábět elektromobil bZ4X

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Toyota ve čtvrtek obnoví výrobu svého prvního čistě elektrického modelu bZ4X poté, co vyřešila potencionální bezpečnostní problémy, které zastavily prodej a výrobu na více než tři měsíce, a dokonce vyvolaly i nucené zpětné odkupy některých exemplářů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Toyota

Toyota bZ4X v evropské specifikaci

Článek

Jedna z největších a nejvýznamnějších automobilek na světě, japonská Toyota, po více než třech měsících finálně dořešila problémy, které se týkaly uchycení kol na svém prvním elektrickém modelu bZ4X. Vůz se tak ve čtvrtek vrátí na výrobní linky a také do dealerství po celé planetě.

Toyota ukončila výrobu aut v Rusku, následovat může Mazda

AutoMoto

Vůz Toyota stáhla z trhu v červnu, kdy byla nucena svolat zpět 2700 již prodaných exemplářů modelu bZ4X. Japonské ministerstvo dopravy bylo totiž automobilkou informováno, že prudké zatáčky a náhlé brždění mohou u nového modelu vyvolat uvolnění šroubu náboje.

Toyota už tento problém vyřešila, o čemž znovu informovala příslušné orgány. Automobilka pak navíc napravila ještě další problém s nesprávně nainstalovanými airbagy, které se mohly potencionálně samovolně spustit a někoho zranit.

Toyota chystá ostřejší GR Yaris, má mít 300 koní

AutoMoto

„Ještě jednou se všem omlouváme za potíže a způsobené obavy, úzkost a nepříjemnosti. Způsobili jsme je našim zákazníkům, dealerům i akcionářům, a za to se omlouváme,“ uvedl technický ředitel Toyota Masahiko Maeda, který potvrdil, že o problémech s airbagy se firma dozvěděla až v posledních dvou měsících.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám