Hlavní obsah

Toyota má uvést supru s manuální převodovkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Supra GR dostane podle několika zdrojů manuální převodovku. Tato řidičsky atraktivní varianta by měla na trh dorazit v příštím roce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Toyota GR Supra A90 Edition

Článek

Zprávy o tom, že japonská sportovní modla, Toyota Supra GR, dostane manuální převodovku, se objevovaly už před časem. Situace se pak zdála poměrně nepřehledná. Nyní se znovu o třech pedálech v supře, která je nyní v nabídce jen s automatem, naplno rozhořely debaty.

Japonská publikace Car Sensor s odvoláním na zdroje uvnitř automobilky uvedla, že Supra GR totiž skutečně nakonec získá možnost osazení šestistupňovou manuální převodovkou, a to přibližně v první polovině roku 2022. Stalo by se tak po přibližně třech letech na trhu.

Test čtyřválcové Toyoty Supra: Zkrocení

AutoMoto

Dobrou zprávou pro potencionální zájemce by měla být i informace, že manuální převodovka bude k dispozici nejen se čtyřválcem jako příbuzné BMW Z4, ale také se silnějším šestiválcem.

Car Sensor se v další části článku věnuje i informacím, které hovoří o příchodu nejvýkonnější verze sportovního auta. Ta by měla na trh údajně dorazit v roce 2023, a to v omezené sérii se silnějším třílitrovým šestiválcem, který v současné době využívá BMW M3 a M4. I zde by pak měla být možnost využít rovněž šestistupňový manuál.

Toyota Supra slaví výročí speciální edicí. Aut bude jen hrstka

AutoMoto

Japonské weby zároveň uvádějí také informaci o tom, že Toyota hodlá supru vyrábět do roku 2024. Dále prý automobilka neplánuje žádné další nástupce a supra v roce 2025 údajně skončí.

Reklama

Související témata:

Související články

Test čtyřválcové Toyoty Supra: Zkrocení

Řeknu to rovnou a bez servítek - čtyřválcová supra je lepší řidičské auto než šestiválcová. Řada lidí se mnou nebude souhlasit, ale to nevadí. Lehčí příď...

Výběr článků

Načítám