Hlavní obsah

Původní Toyota Supra se prodala za neuvěřitelnou sumu, cena legendy nadále roste

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnota čtvrté generace supry neustále roste. Pokud je vůz zachovalý a bez tuningových úprav, atakuje hodnotu moderních supersportů. Dokládá to nedávno prodaný vůz z americké internetové aukce.

Foto: Toyota

Toyota Supra IV. generace (ilustrační foto)

Článek

Na aukci webu Bring a Trailer se červená Toyota Supra z roku 1995 prodala za 201 tisíc amerických dolarů, v přepočtu asi 4,3 milionu korun.

Má k tomu samozřejmě všechny předpoklady, co se původu týká. Jde o vůz prvního majitele, s nájezdem jen lehce přes 10 tisíc kilometrů. A navíc dokonale zachovalý.

Jinak se ale jedná o vcelku obyčejné auto, bez limitované edice, slavného majitele či příběhu. Červené kupé pohání vrcholný motor, dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec o výkonu 239 kW a maximálním točivém momentu 427 Nm.

Test Toyoty GR Supra A90: Chvilkami božská, většinou démonická

AutoMoto

Čtvrté vydání supry je poslední z řady původních sportovních kupé, vyrábělo se do roku 2002. Aktuálně na ikonický vůz navazuje stejnojmenný model, který vznikl ve spolupráci s BMW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám