Hlavní obsah

Tesla se chystá vyvážet elektromobily z Číny do Severní Ameriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Tesla začala ve své čínské továrně vyrábět verzi elektromobilu Model Y, kterou hodlá prodávat v Kanadě. Poprvé tak bude vyvážet svá auta z Číny do Severní Ameriky. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroj obeznámený se situací a na interní dokument.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Logo výrobce automobilů Tesla

Článek

Model Y je celosvětově nejprodávanějším vozem automobilky Tesla, zatímco čínský závod je největší a nákladově nejefektivnější továrnou podniku. Tesla o víkendu uvedla, že v Kanadě nabídne levnější verzi vozu Model Y. První dodávky této nové verze kanadským zákazníkům by se podle ní mohly uskutečnit mezi květnem a červencem.

Továrna v Šanghaji podle zdroje zahájila výrobu verze elektromobilu Model Y pro kanadský trh tento měsíc. Interní výrobní zpráva, ke které agentura Reuters získala přístup, ukazuje, že tyto vozy byly navrženy a testovány pro vývoz do Severní Ameriky a že v tomto čtvrtletí by se mělo vyrobit téměř 9000 kusů.

Tesla, v jejímž čele stojí miliardář Elon Musk, je největším výrobcem elektromobilů na světě. V loňském roce dodala zákazníkům 1,31 milionu vozů, což představovalo meziroční nárůst o 40 procent.

Tesla začala nabízet pivo

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám