Hlavní obsah

Tesla porazila Škodu, loni prodala nejvíce elektromobilů v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprodávanější značkou elektromobilů byla loni v Česku Tesla celkem s 1619 registracemi nových vozů. Je to 5,5krát více než v předchozím roce. Tesla tak odsunula na druhou příčku domácí Škodu s jejím modelem Enyaq. Uvedlo to Centrum dopravního výzkumu. Celkem se loni podle odhadů PwC v Česku prodalo okolo 220 000 nových osobních vozů, v drtivé většině se spalovacím motorem.

Foto: Tesla

Tesla Model Y

Článek

Na výsledky Tesly měla vliv její cenová politika, když na začátku minulého roku přistoupila k výraznému zlevnění nabízených modelů, na které dříve nebo později zareagovaly další značky mnohdy se slevami v řádech statisíců korun.

Nejoblíbenějším modelem uplynulého roku byl Model Y, který si připsal 1075 registrací, na celkových registracích Tesly se tak podílel ze dvou třetin, následoval Model 3 s 408 registracemi, Model S (69 vozů) a Model X (67 vozů).

V posledním kvartále roku pak přišla přepracovaná Tesla Model 3 Highland s lepším dojezdem než předchůdce, jejíž základní cena začíná v Česku na částce 1 053 990 Kč.

I přes výrazný meziroční růst Tesly se nejregistrovanějším samostatným modelem stala Škoda Enyaq se 1442 prodanými vozy, Tesla však díky čtyřem nabízeným modelům zaregistrovala nejvíce nových osobních bateriových elektromobilů mezi značkami.

Podrobné výsledky prodejů nových aut v Česku za uplynulý rok zveřejní Svaz dovozců automobilů v pátek.

Tesla Model Y figuruje mezi nejprodávanějšími osobními vozy v Evropě, a to bez ohledu na pohon. O první příčku se přetahuje s Dacií Sandero, přičemž celkové výsledky zveřejní nezávislé agentury v průběhu ledna.

Nejprodávanější auto v Evropě? O korunu se přetahuje Dacia a Tesla

AutoMoto

Čínská BYD předhání v prodejích Teslu

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám