Hlavní obsah

Tesla Model S vzplála dvakrát v jednom dni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Gatos, Kalifornie, USA

Hořící auto není nic až tak nenormálního, ale zatímco normální auto uhasíte jednou a hotovo, u elektromobilu to nemusí být tak jednoduché. Přesvědčili se o tom hasiči v kalifornském okrese Santa Clara. Tesla takovou možnost v příručce uvádí.

Foto: Tesla

Tesla Model S (Ilustrační foto)

Článek

Nejmenovaný řidič Tesly Model S zastavil u pneuservisu poté, co mu vůz hlásil nízký tlak v pneumatice. Když byl uvnitř, jeho vůz na parkovišti začal hořet. Hasiči ho uhasili a po šesti hodinách pozorování přestěhovali na odtahové parkoviště – ovšem tam vůz záhy vzplál znova.

Ani v jednom případě nedošlo k žádným zraněním, ovšem majitel auta, který si nepřál být jmenován, má obavy – auto mu mohlo vzplát v garáži, říká. „Celý dům mohl shořet, takže ano, mám obavy. Moje žena nechce, abych si kupoval další Teslu,” uvedl pro televizi KPIX.

Co způsobilo požáry, zatím není známo; podle Tesly je příčina předmětem vyšetřování. Takovéto požáry ale podle NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration, Národní úřad pro bezpečnost silniční dopravy) a NFPA (National Fire Protection Agency, Národní úřad pro ochranu před požáry) nejsou příliš časté. Konvenční vozy prý trpí na požáry pětkrát častěji než elektromobily.

Automobilka Tesla ve své příručce pro složky záchranného systému uvádí, že druhý požár je možný. „Z důvodu možného opětovného vznícení by měl Model S, který byl utopen, shořel nebo se účastnil nehody, při níž došlo k poškození baterie, odstaven na otevřeném prostranství,” uvedla automobilka v prohlášení pro web Jalopnik.

Reklama

Výběr článků

Načítám