Hlavní obsah

Nová Kia Sorento má ceny pro český trh. Pod milion se nepodívá

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější evropské SUV od Kie už má české ceny. Zákazníci dostanou na výběr ze čtyř výbav a dvou motorizací. Základní model přijde na bezmála 1,1 milionu, nechybí mu ale výbava.

Foto: Kia

Nová Kia Sorento 2021

Článek

Nové Sorento je v první vlně dostupné s nejsilnějším dieselovým motorem 2,2 CRDi o výkonu 148 kW, 201 koní. K dispozici bude zákazníkům i hybridní pohon na základech zážehového motoru 1,6 litru T-GDi s elektromotorem o výkonu 44,2 kW napojeným na 1,49kWh lithium-iontovou baterii. Hybridní soustava dává maximální výkon 230 koňských sil a točivý moment 350 Nm.

Kolik peněz utrží automobilky každou sekundu? Žebříčku dominují tradiční značky

AutoMoto

Za základní model určila Kia výbavu Comfort, která je dostupná pouze s dieselovým motorem a jen u ní lze zvolit pohon předních kol. Za pohon všech kol si lze připlatit 50 tisíc.

Foto: Kia

Nová Kia Sorento

Základní cena je určena na 1 099 980 korun. Součástí výbavy je dvouzónová automatická klimatizace, přední i zadní LED světlomety, 17palcová litá kola, osmipalcový infotainment nebo digitální přístrojový štít.

Druhým stupněm je výbavová řada Exclusive, která stojí 1 199 980 korun. Dostanete za ni elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a větší infotainment.

Nová Kia Sorento příjíždí i jako plug-in hybrid

AutoMoto

Přímo na model Exclusive navazuje výbava Premium, kterou si Kia cení na jeden milion a tři sta devatenáct tisíc korun. Zde si bude moci elektricky nastavit sedadlo i spolujezdec, vyhřívaná sedadla jsou pak i ta zadní. Navíc dostanete i ambientní osvětlení. Panoramatické střešní okno lze pořídit za 35 tisíc.

Vrchol sorenta je výbavový stupeň Top, který stojí od 1 379 980 korun a zahrnuje plně elektricky nastavitelné a ergonomické sedadlo řidiče, dálkově ovládaného parkovacího asistenta nebo čalounění kůží Nappa za příplatek 25 tisíc korun. Naopak za střešní okno se ve výbavě Top nepřiplácí.

Foto: Kia

Nová Kia Sorento 2021

Později dorazí rovněž plug-in hybridní varianta. Právě elektrifikované verze jsou součástí nabídky nového sorenta díky nové platformě, která s uložením bateriových balíčků různé kapacity počítá.

Vůz je mezigeneračně o 10 mm delší, má o 35 mm delší rozvor a také kratší převisy vpředu a vzadu.

Revoluci zažil i interiér, kterému vévodí velký 10,2palcový displej infotainmentu a potěší i tlačítkové ovládání klimatizace pod ním. Řidič má před sebou digitální přístrojový štít a sedačky dostanou prošívanou kůži a dvoubarevné čalounění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám