Hlavní obsah

Taxi jako kostka pro Frankfurt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až pojedete na podzim na autosalon do Frankfurtu, nelekněte se, až na vás vykoukne tahle kostka. To bude Continental testovat svůj nový autonomní taxík.

Foto: Continental AG

Continental CUbE

Článek

Společnost Continental připravuje nové autonomní systémy, které by pak nabídla méně technologicky vyspělým automobilkám. Celky i dílčí technologická zařízení se určitě vyplatí. A nejlepší je, aby neprodávali nějaké nedodělky, pořádně je vyzkoušet. A tak vytvořili tuto krabici, která bude ve Frankfurtu nad Mohanem sloužit jako testovací taxi.

Foto: Continental AG

Continental CUbE

Kostka je ideální tvar do města, protože pro své rychlosti nepotřebuje být nijak aerodynamická. Přitom zabírá nejvíc zastavěného prostoru na nejmenším půdorysu. Malá kolečka v rozích, akumulátory schované pod sedadly a podlahou znamenají, že uvnitř je extrémně mnoho místa. Tedy asi. Continental neukázal žádnou fotografii interiéru.

Automobil pojmenovaný CUbE (Continental Urban mobility Experience) je jedním z mnoha dílků, které tahle firma v rámci automatizace řízení vozidel dělá. Mají toho víc a lze říct, že v globálním pohledu jsou na špici technologického vývoje, protože pod jejich péčí je výzkum, vývoj i produkce mnoha automobilových součástí – od pneumatik až po senzory. A tak můžeme trochu víc věřit předpovědi, že tenhle taxík bude standardem v roce 2030.

Tento podzim nastartuje testovací cyklus právě CUbE. Škoda, že víc informací nedala firma k dispozici. Tak snad se víc dozvíme na IAA v hale 5.1.

Foto: Continental AG

Continental CUbE

Anketa

Báli byste se jezdit autonomním taxíkem?
Ano
16 %
Nejezdím taxíkem
24,8 %
Ne
59,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 125 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám