Hlavní obsah

Tahač z Knight Ridera roky dřel na farmě. Nyní ho zrenovují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez černého tahače GMC General se zlatými pruhy by mluvící auto K.I.T.T. ze seriálu Knight Rider na boj se zločinem nestačilo. Že hraje důležitou roli, vyjadřují teď fanoušci seriálu i jinak - kamion, který se objevil ve třetí a čtvrté řadě, se chystají zrenovovat.

Foto: Profimedia.cz

K.I.T.T. (Ilustrační foto)

Článek

Nejslavnějším autem z amerického seriálu Knight Rider je bezpochyby černý Pontiac Firebird Trans Am, seriálový K.I.T.T., téměř v každé epizodě se ale objevuje také černý kamion, do nějž K.I.T.T. za jízdy vjíždí.

Jde o tahač GMC General a v seriálu se vystřídaly dva - jeden model z roku 1980, druhý, novější z roku 1984.

Novější kus - který si zahrál nejen v Knight Rideru, ale objevil se také v pár dalších snímcích včetně jednoho z dílů v Česku populárního seriálu „To je vražda, napsala” - objevili před časem fanoušci ze skupiny Knight Rider Historians.

Stalo se to už před delší dobou, ovšem informace byly zveřejněny až nyní prostřednictvím videa na YouTubu.

Slavný KITT ze soukromé sbírky Davida Hasselhoffa je na prodej, cena je neuvěřitelná

AutoMoto

Fanouškům se podařilo získat starý počítač se záznamy firmy Vista Group, která bývala velkým jménem v product placementu automobilů ve filmech a seriálech. V počítači byly neobyčejně detailní záznamy včetně kódů VIN použitých aut, která jsou při určování pravosti klíčová.

Následně zjistili, že vůz je odstavený na farmě ve státě Idaho, kde předtím nějakou dobu sloužil prostě jako tahač - vozil její produkty.

Od dob seriálu prošel pár úpravami, například měl modrý lak a prodloužený rám a také chyběla spací nástavba - která ale byla celou dobu ve všech filmech a seriálech, kde se tahač kdy objevil, falešná.

Když se Knight Rider Historians na farmě objevili, našli tahač stát jen tak na louce. Byl zanedbaný, v interiéru hnízdily myši, ale byl kompletní. Fanoušci zjistili, že majitel tahače vůbec neví, jaké auto mu stojí na pozemku, a koupili ho od něj.

Nyní chystají renovaci, která má vozu vrátit jeho původní krásu, pravděpodobně i s falešnou spací nástavbou, kterou bude třeba vyrobit znovu. Co se laku týká, chtějí se fanoušci pokusit sundat modrou vrstvu, aby na voze zůstal černý lak se zlatými pruhy.

Reklama

Související články

KITT ze seriálu Knight Rider je na prodej

Seriál Knight Rider byl v době svého vzniku zjevením. Každý motorista chtěl to černé auto, kterému David Hasselhoff říkal KITT. Jedno z aut, které bylo...

Výběr článků

Načítám