Hlavní obsah

Slavný KITT ze soukromé sbírky Davida Hasselhoffa je na prodej, cena je neuvěřitelná

Novinky, Marek Bednář, Milan Lažanský

David Hasselhoff, známý fanouškům aut zejména svou rolí Michaela Knighta v seriálu Knight Rider, rozprodává své soukromé věci se vztahem k herecké kariéře. Na aukčním webu se objevil i jeho údajný soukromý KITT a jeho cena odpovídá. Informací je ale pohříchu málo.

Foto: Profimedia.cz

KITT (Ilustrační foto)

Článek

Nejeden fanoušek aut vyrůstal na americkém seriálu Knight Rider a představoval si, jak se vozí v jeho ústřední „postavě” - černém Pontiacu Firebird Trans Am s názvem Knight Industries Two Thousand, tedy KITT. Takové štěstí ale měl jen Michael Knight.

A právě on nyní svého soukromého KITTa prodává. Tedy, přesněji, prodává ho herec David Hasselhoff, který Michaela Knighta hrál, ale je to vůz, který údajně patřil do jeho soukromé sbírky. Vůz je na prodej v rámci aukce s názvem „The Hoff” na webu LiveAuctioneers, v níž herec rozprodává řadu svých soukromých věcí spojených s jeho kariérou.

Většinou jde o různé fotky, figurky, desky, oblečení nebo třeba hodinky, ovšem vůz patří k těm nejdražším. Odhad výsledné ceny míří mezi 175 a 300 tisíc dolarů (3,72–6,38 milionu korun), ovšem už nyní internetoví dražitelé vyšponovali cenu na stěží uvěřitelných 975 tisíc dolarů, tedy 20,73 milionu korun. Všechny položky v aukci navíc kromě internetové čeká ještě živá dražba, která proběhne 23. ledna.

Ferrari 308 GTS George Barrise je na prodej. Má budíky jako KITT z Knight Ridera

AutoMoto

Auto se podle popisu aukce nachází ve Velké Británii a je plně funkční - ovšem pravděpodobně bez různých nerealistických prvků, jako přeskakování budov stiskem tlačítka, a seriálová umělá inteligence taky asi v realitě nebude dvakrát inteligentní.

Nabídka vzbuzuje i jisté pochyby. David Hasselhoff žije v Kalifornii, nabízí se tedy otázka, proč by jeho auto mělo být na druhé straně oceánu. Také je s podivem, proč u aukce věci, která má hodnotu milionů korun, nejsou pořádné fotografie.

Jedna z pouhých dvou, na níž je vůz pořádně vidět, vznikla před vraty firmy Yiannimize, která se zabývá úpravami špičkových aut. Její majitel Yianni Charalambous je také youtuber a v nějakém KITTovi se svezl - a z té doby může tato fotografie pocházet. To ovšem bylo v roce 2016.

Majitelem auta tehdy - i v roce 2018, kdy se stejné auto objevilo ve videu youtuberky Supercar Blondie - byl londýnský fanoušek jménem Lionel, vystupující na Instagramu jako Michael Knight z Londýna. Tam i snadno nacházíme jinou fotku jeho auta před Charalambousovou firmou. Poslední fotografie auta na jeho účtu je však z června 2019.

Youtuberka polila Rolls-Royce zelenou barvou. Litovat začala záhy

AutoMoto

Replik KITTa vzniklo za ta léta nespočet a přinejmenším jedna poměrně zdařilá jezdí i v Česku. Jaký je tedy skutečný původ auta, které se v aukci prodává, a zda v něm skutečně jezdil Michael Knight - tedy David Hasselhoff - z masa a kostí, není potvrzeno. Na konkrétní aukci však herec poutá na svém twitterovém účtu, což rozprodeji dává punc důvěryhodnosti.

U popisu aukce se uvádí, že sám Hasselhoff auto vítězi aukce osobně doručí. A nejen z této položky, ale i ze všech ostatních bude část výtěžku věnována na dobročinné účely.

Reklama

Související články

KITT ze seriálu Knight Rider je na prodej

Seriál Knight Rider byl v době svého vzniku zjevením. Každý motorista chtěl to černé auto, kterému David Hasselhoff říkal KITT. Jedno z aut, které bylo...

Výběr článků

Načítám